Paleo leven

Alles wat jij wilt weten voor een paleo leven!

  • Home
  • Wat is paleo?
  • Recepten
    • Ontbijt
      • Bananenbrood
      • Bieten smoothie
      • Chiapudding
      • Crackers
      • Granola
      • Homemade jam
      • Smoothie time!
      • Smoothiebowl
      • Wafels
      • Warme appel
      • Zalm omelet
    • Lunch
      • After sport salade
      • Bananenbrood
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Powerpannenkoek
      • Rabarber
      • Sinaasappel-kip salade
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Zomerse spinazie salade
    • Diner
      • Andijviestamppot
      • Barbecue tijd!
      • Broccolistamppot met zalm
      • Gevulde flespompoen
      • Gevulde paprika
      • Gevulde paprika 2.0
      • Groente-pannetje
      • Kip met mango
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Pittige zoete kip op een bedje van sla
      • Pizza!
      • Pokébowl
      • Quiche
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Tapas deel 1
      • Tapas deel 2
      • Zuurkoolschotel
    • Bijgerecht en tussendoor
      • 2-in-1! Kurkumapasta en ‘golden milk’
      • Arretje wie?!
      • Bananenchips
      • Bolo di cashupete
      • Borrelplank
      • Brownie
      • Chocolade cups
      • Chocobrokken
      • Chocolademousse ‘Accidentally’
      • Dadels met chorizo en spek
      • Fruit infuser fles
      • Gevulde speculaas
      • Ghee
      • Rabarber
      • Homemade jam
      • Koninklijke smoothie
      • Kruidenthee
      • Limoenkokos-eierkoeken
      • Paaseieren
      • Paleo speculaasjes
      • Paleo tussendoortjes
      • Pompoenmuffins
      • Quiche
      • Rabarber
      • Tahin
      • Trifle van bananenmousse en speculaas
      • Warme appel
      • Zalmmousse
  • Artikelen
    • Bataten
    • Cholesterol
    • Fruit infuser fles
    • Geluk
    • Gember
    • Goede voornemens 2016
    • Het thermogeen effect
    • Keuken essential 1: kruidenolie
    • Keuken essential 2: vanillesuiker
    • Keuken essential 3: citroensap
    • Keuken-essential 4: ui
    • Koolhydraten en fruit
    • Kruidenmix
    • Mijn beste vriend…
    • Minder eetlust bij warm weer
    • Op bezoek bij Westland Peppers
    • Paleo proof gourmetten
    • Past gelatine bij paleo?
    • Slaap en depressie
    • Suiker
    • Zon
  • Als het even niet lukt…
    • #ahenl Artikelen
      • Back on paleo track, maar hoe?
      • Een jaar later…
      • Twee jaar later…
    • Gluten- en lactosevrij
      • Gezonde buddha bowl
      • No-bake cheesecake
    • Low calorie
      • Popcorn
  • Recensies
    • Paleo latte macchiato
  • Contact

Trifle van bananenmousse en speculaas

14 februari 2021 by Paleoleven

Zin om in het weekend nét iets meer uit te pakken dan normaal? Probeer dan eens dit heerlijke paleo dessert, namelijk een trifle van bananenmousse en speculaas. Persoonlijk vind ik deze trifle van bananenmousse en speculaas echt een plaatje: mooie laagjes, contrasterende kleuren, heerlijke textuur en natuurlijk een fantastische smaakcombinatie van banaan en speculaas. De trifle van bananenmousse en speculaas is echt een topper op tafel tijdens bijvoorbeeld de Kerst, maar ook met Pasen of tijdens de pinksterdagen misstaat het niet. Toegegeven, het is iets meer werk, maar je krijgt er dan ook wel een heerlijk dessert voor terug. Ik had de speculaasjes al een dag eerder gebakken, waardoor ik in totaal ongeveer 45 minuten in de keuken heb gestaan.

Ingrediënten:
6 paleo speculaasjes
2 bananen
2 el citroensap
2 eieren, gesplitst
0,5 tl vanille extract
4 el kokosmelk

Hoe maak je de trifle van bananenmousse met speculaas?

– Pureer de bananen.

– Verwarm de kokosmelk samen met het citroensap en het vanille extract in een steelpan en meng hier de gepureerde bananen doorheen.

– Als het mengsel goed warm is, klop dan vlot de eidooiers er doorheen tot het geheel wat ‘lobbig’ wordt.

– Laat het afkoelen tot ongeveer 35 graden. Schep het wel iedere 3 minuten om, om te voorkomen dat er een vliesje overheen komt te liggen.

– Klop de eiwitten tot stijve pieken en schep een derde van het bananenmengsel hier voorzichtig doorheen. Als dit goed gemengd is spatel je de rest van het bananenmengsel er doorheen.

– Nu komt het leukste: laagjes bouwen! Breek de speculaasjes in kleine stukjes en wissel de laagjes speculaas af met de bananenmousse. Zorg dat je met de mousse eindigt en decoreer het geheel met stukjes speculaas. Zet de glaasjes nog een uurtje in de koelkast voordat je er op aanvalt. Daarna: geniet er van!

Paleo recept glutenvrij trifle dessert bananenmousse en speculaas

Meer heerlijke paleo recepten?

Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!

Dit delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Posted in: Bijgerecht en tussendoor, Recepten Tagged: glutenvrij, lactosevrij, paleo, suikervrij

Categorieën

  • Als het even niet lukt
  • Artikelen
  • Bijgerecht en tussendoor
  • Diner
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Recensies
  • Recepten

Recente berichten

  • Borrelplank
  • Paleo proof bietenhummus?!
  • Paleo proof gourmetten

Handige boeken voor de start van een PaleoLeven

Kun je iets niet vinden?

Archieven

Sorry, ook deze site maakt gebruik van cookies! Konden we ze allemaal maar opeten...
Voor meer informatie bekijk je: Cookiebeleid

Copyright © 2023 Paleo leven.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com

 

Reacties laden....