Paleo leven

Alles wat jij wilt weten voor een paleo leven!

  • Home
  • Wat is paleo?
  • Recepten
    • Ontbijt
      • Bananenbrood
      • Bieten smoothie
      • Chiapudding
      • Crackers
      • Granola
      • Homemade jam
      • Smoothie time!
      • Smoothiebowl
      • Wafels
      • Warme appel
      • Zalm omelet
    • Lunch
      • After sport salade
      • Bananenbrood
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Powerpannenkoek
      • Rabarber
      • Sinaasappel-kip salade
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Zomerse spinazie salade
    • Diner
      • Andijviestamppot
      • Barbecue tijd!
      • Broccolistamppot met zalm
      • Gevulde flespompoen
      • Gevulde paprika
      • Gevulde paprika 2.0
      • Groente-pannetje
      • Kip met mango
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Pittige zoete kip op een bedje van sla
      • Pizza!
      • Pokébowl
      • Quiche
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Tapas deel 1
      • Tapas deel 2
      • Zuurkoolschotel
    • Bijgerecht en tussendoor
      • 2-in-1! Kurkumapasta en ‘golden milk’
      • Arretje wie?!
      • Bananenchips
      • Bolo di cashupete
      • Borrelplank
      • Brownie
      • Chocolade cups
      • Chocobrokken
      • Chocolademousse ‘Accidentally’
      • Dadels met chorizo en spek
      • Fruit infuser fles
      • Gevulde speculaas
      • Ghee
      • Rabarber
      • Homemade jam
      • Koninklijke smoothie
      • Kruidenthee
      • Limoenkokos-eierkoeken
      • Paaseieren
      • Paleo speculaasjes
      • Paleo tussendoortjes
      • Pompoenmuffins
      • Quiche
      • Rabarber
      • Tahin
      • Trifle van bananenmousse en speculaas
      • Warme appel
      • Zalmmousse
  • Artikelen
    • Bataten
    • Cholesterol
    • Fruit infuser fles
    • Geluk
    • Gember
    • Goede voornemens 2016
    • Het thermogeen effect
    • Keuken essential 1: kruidenolie
    • Keuken essential 2: vanillesuiker
    • Keuken essential 3: citroensap
    • Keuken-essential 4: ui
    • Koolhydraten en fruit
    • Kruidenmix
    • Mijn beste vriend…
    • Minder eetlust bij warm weer
    • Op bezoek bij Westland Peppers
    • Paleo proof gourmetten
    • Past gelatine bij paleo?
    • Slaap en depressie
    • Suiker
    • Zon
  • Als het even niet lukt…
    • #ahenl Artikelen
      • Back on paleo track, maar hoe?
      • Een jaar later…
      • Twee jaar later…
    • Gluten- en lactosevrij
      • Gezonde buddha bowl
      • No-bake cheesecake
    • Low calorie
      • Popcorn
  • Recensies
    • Paleo latte macchiato
  • Contact

Tahin

7 maart 2021 by Paleoleven

Tahin, of sesampasta, wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken en is heerlijk om dressings mee te maken (bijvoorbeeld voor over de buddha bowl) of als ingrediënt voor hummus. Een aantal jaar geleden kon het best lastig zijn om aan tahin te komen, maar tegenwoordig is het in vrijwel iedere supermarkt te koop. De smaken verschillen onderling wel enigszins, dus het kan even zoeken zijn voor je een merk hebt gevonden die paleo proof en naar jouw smaak is. Het is echter ook zeer eenvoudig en leuk om zelf te maken! Het roosteren kost wat tijd en aandacht, maar tegelijkertijd kun je juist met dit proces zelf de smaak bepalen: hoe langer je de zaadjes roostert, des te bitterder de uiteindelijke smaak. Hieronder het recept!

Wat zit er in tahin?

Ingrediënten:
150 gr sesamzaadjes
20 ml olijfolie van goede kwaliteit
20 ml walnootolie
zeezout

That’s it! Ik vind een combinatie van een goede olijfolie met walnootolie het lekkerste voor tahin, maar dit is echt een kwestie van smaak. Probeer daarom uit welke olie wat jou betreft het lekkerste is. Bij het zeezout heb ik geen hoeveelheid gezet, ook dit is een kwestie van smaak.

Hoe maak je tahin?

– Je begint met het roosteren van de sesamzaadjes. Doe deze in een grote koekenpan en rooster op een middelhoog vuur langzaam en gecontroleerd. Pas goed op want ineens kan het hard gaan! Ik vind het lekker als de zaadjes goudbruin zijn na het roosteren.

– Laat de sesamzaadjes afkoelen. Doe ze daarna in een keukenmachine met een scherp mes, samen met het zeezout, en hak de zaden zo fijn mogelijk.

– Voeg tot slot beetje bij beetje de olie toe, tot er een gladde massa ontstaat.

Bewaar de tahin in een schoon en goed afgesloten potje in de koelkast, niet langer dan een maand. Het kan zijn dat de olie na verloop van tijd naar boven drijft. In dat geval even doorroeren voor gebruik 🙂

Tahin, of sesampasta, is heerlijk om dressings mee te maken (bijvoorbeeld voor over de buddha bowl) of als ingrediënt voor hummus.

Meer heerlijke recepten?

Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!

Dit delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Posted in: Bijgerecht en tussendoor, Recepten Tagged: bijgerecht, glutenvrij, healthy, lactosevrij, paleo, suikervrij

Categorieën

  • Als het even niet lukt
  • Artikelen
  • Bijgerecht en tussendoor
  • Diner
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Recensies
  • Recepten

Recente berichten

  • Borrelplank
  • Paleo proof bietenhummus?!
  • Paleo proof gourmetten

Handige boeken voor de start van een PaleoLeven

Kun je iets niet vinden?

Archieven

Sorry, ook deze site maakt gebruik van cookies! Konden we ze allemaal maar opeten...
Voor meer informatie bekijk je: Cookiebeleid

Copyright © 2023 Paleo leven.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com

 

Reacties laden....