Paleo leven

Alles wat jij wilt weten voor een paleo leven!

  • Home
  • Wat is paleo?
  • Recepten
    • Ontbijt
      • Bananenbrood
      • Bieten smoothie
      • Chiapudding
      • Crackers
      • Granola
      • Homemade jam
      • Smoothie time!
      • Smoothiebowl
      • Wafels
      • Warme appel
      • Zalm omelet
    • Lunch
      • After sport salade
      • Bananenbrood
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Powerpannenkoek
      • Rabarber
      • Sinaasappel-kip salade
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Zomerse spinazie salade
    • Diner
      • Andijviestamppot
      • Barbecue tijd!
      • Broccolistamppot met zalm
      • Gevulde flespompoen
      • Gevulde paprika
      • Gevulde paprika 2.0
      • Groente-pannetje
      • Kip met mango
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Pittige zoete kip op een bedje van sla
      • Pizza!
      • Pokébowl
      • Quiche
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Tapas deel 1
      • Tapas deel 2
      • Zuurkoolschotel
    • Bijgerecht en tussendoor
      • 2-in-1! Kurkumapasta en ‘golden milk’
      • Arretje wie?!
      • Bananenchips
      • Bolo di cashupete
      • Borrelplank
      • Brownie
      • Chocolade cups
      • Chocobrokken
      • Chocolademousse ‘Accidentally’
      • Dadels met chorizo en spek
      • Fruit infuser fles
      • Gevulde speculaas
      • Ghee
      • Rabarber
      • Homemade jam
      • Koninklijke smoothie
      • Kruidenthee
      • Limoenkokos-eierkoeken
      • Paaseieren
      • Paleo speculaasjes
      • Paleo tussendoortjes
      • Pompoenmuffins
      • Quiche
      • Rabarber
      • Tahin
      • Trifle van bananenmousse en speculaas
      • Warme appel
      • Zalmmousse
  • Artikelen
    • Bataten
    • Cholesterol
    • Fruit infuser fles
    • Geluk
    • Gember
    • Goede voornemens 2016
    • Het thermogeen effect
    • Keuken essential 1: kruidenolie
    • Keuken essential 2: vanillesuiker
    • Keuken essential 3: citroensap
    • Keuken-essential 4: ui
    • Koolhydraten en fruit
    • Kruidenmix
    • Mijn beste vriend…
    • Minder eetlust bij warm weer
    • Op bezoek bij Westland Peppers
    • Paleo proof gourmetten
    • Past gelatine bij paleo?
    • Slaap en depressie
    • Suiker
    • Zon
  • Als het even niet lukt…
    • #ahenl Artikelen
      • Back on paleo track, maar hoe?
      • Een jaar later…
      • Twee jaar later…
    • Gluten- en lactosevrij
      • Gezonde buddha bowl
      • No-bake cheesecake
    • Low calorie
      • Popcorn
  • Recensies
    • Paleo latte macchiato
  • Contact

Paleo speculaasjes

6 februari 2021 by Paleoleven
Paleo latte macchiato met speculaas. Benieuwd hoe ik zo’n latte maak? Lees het hier!

Winter is coming! En dat betekent voor mij lekkere thee, een oppeppende paleo latte macchiato of warme paleo chocomelk met speculaasjes. Toen ik het weerbericht hoorde voor komende dagen ben ik dan ook gelijk aan de slag gegaan. Zie het resultaat hieronder!

Ingrediënten:
100 gr amandelmeel
25 gr tapiocameel
75 gr ghee
70 gr gewelde medjooldadels
1 el koek- en speculaaskruiden
1 tl zout


– Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng het tot er een bal begin te vormen.

– Haal het deeg uit de mengkom en wikkel het als een bal in vershoudfolie. Laat het een uurtje in de koelkast rusten.

– Verwarm de oven voor op 150 graden.

– Haal het deeg uit de koelkast en leg de bal in het midden van een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat.

– Leg er een even groot stuk bakpapier bovenop en druk de bal vervolgens plat. Rol met een deegroller over het tweede bakpapier het deeg uit tot een vierkante/rechthoekige plak van ongeveer 3 millimeter dik. Tevreden? Dan kan het bovenste bakpapier er af.

– Net als bij de crackers vind ik het fijn om alvast rechte stukjes te snijden, maar je kunt natuurlijk ook de plak laten zoals deze is en er speculaasbrokken van maken.

Voor het bakken snijd ik het graag alvast in stukjes.

– Bak het speculaas in 12 minuten af tot het licht begint te kleuren. Op het laatst kan het hard gaan, dus houd het na 10 minuten alvast in de gaten!

– Laat de speculaas afkoelen alvorens het in stukken te breken.

Dit delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Posted in: Bijgerecht en tussendoor Tagged: bijgerecht, paleo, tussendoor

Categorieën

  • Als het even niet lukt
  • Artikelen
  • Bijgerecht en tussendoor
  • Diner
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Recensies
  • Recepten

Recente berichten

  • Borrelplank
  • Paleo proof bietenhummus?!
  • Paleo proof gourmetten

Handige boeken voor de start van een PaleoLeven

Kun je iets niet vinden?

Archieven

Sorry, ook deze site maakt gebruik van cookies! Konden we ze allemaal maar opeten...
Voor meer informatie bekijk je: Cookiebeleid

Copyright © 2023 Paleo leven.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com

 

Reacties laden....