Trek in een snack tijdens die fijne Netflix-avond? Maar liever geen heftige calorieënbom? Ga dan eens voor een gezond tussendoortje: popcorn! Low calorie, glutenvrij en lactosevrij. Het is weliswaar geen paleo-proof snack, maar ik krijg er persoonlijk geen last van en geniet dan ook ongeveer twee keer in de maand van een lekker schaaltje popcorn.
We kennen allemaal wel de zoete en zoute popcorn die in de bioscopen en supermarkten te vinden zijn. Als ik weinig zin heb in experimenteren ga ik voor zout: simpel, lekker en calorie-arm. Maar wist je dat er veel meer mogelijkheden zijn?! Met kerst kregen we van mijn schoonvader een popcornmaker, waardoor ik eens in de wereld van popcorn gedoken ben. En wat bleek: ook met andere kruiden zijn heerlijke popcornvariaties te maken, zonder dat de popcorn alsnog verandert in een calorieënbom! Denk bijvoorbeeld eens aan deze varianten:

Hoe maak je zo’n gezond popcorn tussendoortje? Simpel!
– Mix 40 gram maïs samen met een theelepel (gesmolten) kokosolie in een schaaltje.
– Verdeel de maïs over de plaat van de popcornmaker.
– Deksel erop, knopje indrukken en wachten tot de maïs ‘popt’!
– Als de popcorn klaar is doe je deze in een ruime kom, druppel opnieuw een theelepel kokosolie over de popcorn en voeg naar smaak kruiden doe. Goed mengen en: kom maar op met die fijne film!
Op de foto zie je de volgende combinaties:
- Knoflook-ui: 1 tl knoflookpoeder + 0,5 tl uienpoeder
- Zoute kaneel: 1,5 theelepel kaneelpoeder + 0,5 tl zeezout
- Pittige paprika: 1,5 gerookte paprikapoeder + 0,25 tl chilipoeder
Meer heerlijke #AHENL recepten?
Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!