Restjessoep

Ik had vandaag echt geen zin om boodschappen te doen. Gisteren heb ik zo’n vier uur geluierd in de sauna en vandaag stond ik nog steeds in die stand. De actieve knop wilde gewoon even niet! Op zich niet erg. De hele week zijn er zat supermarkten open, dus het maakt niet uit wanneer ik boodschappen ga doen. Dit soort luierdagen komen vaker voor en voor die momenten heb ik ook groente in de vriezer liggen. Ik besloot dus om een soep te maken met dat wat er in huis is. Ik weet dat ik pas geleden al een recept van soep heb geplaatst, maar ik vond dit soepje zo verrassend lekker dat ik ‘m toch graag wil delen!

Ingrediënten:
1/2 knolselderij, in stukjes
300 gr bloemkoolroosjes 
1 grote prei, in halve ringen gesneden
250 gr waspeentjes, in plakjes gesneden
2 kleine uien, in halve ringen gesneden
150 gr spekjes
1 biologische rookworst
1 liter runderbouillon
Ghee om in aan te bakken

– Verhit wat ghee in de pan en bak de spekjes. Na het bakken haal je de spekjes uit de pan.

– Bak in diezelfde pan de uitjes glazig.

– Voeg de knolselderij en bloemkoolroosjes toe en bak dit even mee.

– Voeg de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.

– Pureer tot een gladde massa.

– Voeg de prei, waspeentjes en spekjes toe en laat dit nog 30 minuten rustig koken.

– Verwarm intussen de biologische rookworst in een pannetje met heet water (niet kokend!) en snijd deze in plakjes.

– Voeg op het laatst de plakjes rookworst toe aan de soep en: eet smakelijk!

Tip: Sinds ik volgens de paleo-lifestyle eet, vind ik het handig wat groente en fruit achter de hand te hebben in de vriezer. Zo heb ik voor dit recept bloemkoolroosjes uit de vriezer gebruikt, een zak voorgesneden prei uit de vriezer en blokjes knolselderij uit de vriezer. Ik heb dus alleen de uien even grof moeten snijden. De waspeentjes waren al gewassen verpakt, dus deze hoefde ik alleen nog in de keukenmachine te stoppen, welke er keurige plakjes voor mij van maakte. Gemak dient de mens toch?! 
Let the ‘hammam-day’ continue 😉

restjessoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *