Notensaus

Eerder postte ik een bericht over notenpasta. Maar wist je dat je deze pasta ook als basis kunt gebruiken voor een heerlijke notensaus? Dit kan prima dienen als vervanger van satésaus of als lekkere dip bij bijvoorbeeld stukjes komkommer of paprika. De saus kan zowel warm als koud gegeten worden.

Ingrediënten:
2 el notenpasta
150 ml kokosmelk
1 tl chilipoeder
2 tl zeezout

– Doe de notenpasta in een steelpannetje en voeg hier de kokosmelk aan toe. Verwarm dit langzaam en roer constant door, zodat de pasta en kokosmelk zich gaan vermengen.

– Voeg vervolgens de chilipoeder en het zeezout toe. Meng het geheel goed door elkaar. Probeer het niet te laten koken, het brand vrij makkelijk aan in je pan en dat betekent schrobben. Ik persoonlijk heb daar een hekel aan 😉

Geniet!

komkommer met notensausnasi met saus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *