Notenpasta

In diverse paleo recepten heb ik notenpasta voorbij zien komen. Ik wilde er eigenlijk niet aan. Weet je hoe duur die potten zijn in de winkel?! Ik wil graag nog meer leuke dingen doen van mijn geld, in plaats van alleen maar opeten…

Maar gelukkig is voor alles een oplossing. Het kostte niet veel Google-tijd om erachter te komen dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken. Hoe? Simpel!

Ingrediënten:
400 gr noten (dit kunnen diverse noten zijn, op de afbeelding zie je pecan-walnotenpasta)
snufje zeezout

Is dat alles? Jazeker 🙂

– Stop de noten en het zeezout in de keukenmachine en malen maar!

Een blender zou ook kunnen, maar persoonlijk vind ik het in de keukenmachine makkelijker. Het duurt wel eventjes. Vergeet niet regelmatig even de machine stop te zetten en het geheel door te roeren, zodat ook echt alle noten vermalen worden. Voeg geen extra olie toe als het je te lang duurt! In noten zit genoeg olie, dus het wordt vanzelf een pasta. Trust me 🙂

Op deze manier kun je diverse notenpasta’s maken, maar er is natuurlijk ook mee te variëren en combineren. Enkele ideeën:

* 100 gr zonnebloempitten, 100 gr sesamzaad, 100 gr pompoenpitten en 100 gr hennepzaad.

* 200 gr amandelen en 200 gr pecannoten

* 150 gr walnoten, 150 gr paranoten en 100 macadamia’s

* 400 gr hazelnoten, 1 el agavesiroop en 4 el cacaopoeder (kinderen zullen je dankbaar zijn, aangezien dit sterk op chocopasta lijkt!)

notenpasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *