Nasi

Soms heb ik van die dagen dat ik denk: “Wat moet ik nu weer eten?!” Soms heb ik gewoon nergens zin in, soms kan ik niet kiezen 😉

Gisteren had ik zo’n avond, dat ik eigenlijk nergens zin in had. Het zou natuurlijk kunnen komen doordat ik gezellig bij mijn ouders paleo-proof had zitten borrelen. Erg gezellig, maar ik had de lunch al overgeslagen dus dan moet er toch nog wel even iets voedzaams gegeten worden.

Het is uiteindelijk een heerlijke basic nasi geworden! Deze kun je natuurlijk altijd verrijken met groenten naar smaak, maar omdat ik al niet heel veel trek had vond ik dit zo ook wel prima. En één ding weet ik nu al: komende week komt het weer op m’n menu 😀

Voor 1 persoon
Ingrediënten:
1/4 bloemkool, enkel de roosjes vind ik zelf het lekkerste
1/4 Beltane nasi-goreng/bami kruidenmix (te koop bij Ekoplaza)
1 kalkoenfilet, in blokjes
1/2 prei, in ringetjes
2 el kokosolie

– Pulse de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot je kleine korreltjes hebt.

– Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kalkoenfilet gaar.

– Verhit 1 el kokosolie in een wokpan en voeg hier de kruidenmix aan toe. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens de bloemkoolkorreltjes er aan toe.

– Voeg de prei ringetjes toe aan de bloemkool en bak deze kort mee.

– Voeg tot slot de gare kalkoenblokjes toe en meng het geheel nog even goed door elkaar.

Deze nasi is heerlijk in combinatie met deze variant op satésaus.

Eet smakelijk!

nasi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *