Herfstige pompoensoep

Ik experimenteer graag in de keuken en vakanties en weekenden zijn daar de uitgelezen tijd voor. Dit keer vroeg ik mij af of ik mijn bestaande en veel gebruikte recept voor pompoensoep nóg lekkerder kon maken. En ja: het is gelukt!

Ingrediënten:
1/2 biologische oranje pompoen
300 gr waspeentjes
1 sinaasappel
1 kaneelstokje
3 cm verse gember
1 biologische rookworst 

– Was de pompoen goed. Snijd deze vervolgens in grove stukken, gewoon met schil.

– Schraap de waspeentjes schoon, verwijder het groen en het puntje. Snijd ook de peentjes in grove stukken.

– Schil de sinaasappel. Snijd deze in vier grove stukken.

(Zelf ben ik het meest van deze methode, al snijd ik het vervolgens niet tussen de vliesjes uit. Gewoon weg met de schil, in vieren en klaar.)

– Kook in een ruime pan 1 liter water tezamen met wat zout.

– Voeg hier vervolgens alle ingrediënten aan toe en kook totdat de waspeentjes zacht zijn.

– Vis het kaneelstokje uit de pan.

– Pureer de soep goed. Zorg dat er geen stukjes meer terug te vinden zijn.

Als je het lekker vindt stukjes pompoen en wortel in de soep terug te vinden, voeg dan geen stukje gember toe, maar rasp deze.

– Snijd de rookworst in plakjes en laat dit even mee warmen in de soep.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *