Champignonsoep

Dit recept heeft geen praatje nodig, geen inleiding en geen afsluiting. Het begon als een test en pakte fantastisch uit. Geniet er van!

Ingrediënten:
1 spitskool
2 stengels bleekselderij
200 gr champignons, in plakjes
1 ui
2 tenen knoflook
1  runderbouillonblokje
150 ml kokosmelk
700 ml water
1 el ghee (of kokosolie)
Peper en zout naar smaak

– Snijd de spitskool in grove stukken, evenals de ui, de bleekselderij en de knoflook.

– Verhit de ghee in een pan en bak de ui en knoflook even kort aan. Voeg vervolgens de spitskool en bleekselderij toe en bak dit kort mee.

– Voeg het water en bouillonblokje toe en kook totdat de kool zacht gekookt is.

– Haal de pan van het vuur en pureer tot een gladde soep.

– *

– Voeg de champignonplakjes toe en kook ongeveer 10 minuten.

– Voeg tot slot de kokosmelk toe en verwarm dit kort mee, laat het niet koken.

*Deze soep is in de basis zonder vlees. Mocht je het toch lekker vinden voeg dan op de plek van het sterretje 200 gr. runder soepvlees toe en kook het zachtjes gaar in 10 minuten.

champisoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *