Banaankokos taartje

Het is weer weekend damas y caballeros!

Welke leuke dingen staan er bij jullie zoal op de planning? Wist je dat leuke dingen in het vooruitzicht goed zijn voor je algehele stemming? Je kunt tegenslagen makkelijker handelen en positieve mensen werken vaak aanstekelijk voor hun omgeving, dus zij zullen je ook dankbaar zijn 😉 Dus heb je nog geen leuke plannen, maak ze dan maar gauw.
Mocht het nou niet lukken met die plannen, zoek dan je heil in dit heerlijke tussendoortje. Of eigenlijk moet ik zeggen: taartje! Ik zie het namelijk meer als een klein gebakje. Doe jezelf een plezier en houd het ook klein, want het is een machtig goedje. Een ultieme combi van chocola, banaan, kokos, dadels en noten. Heel zoet, maar o, o, o, wat lekker!
 
Ingrediënten:
Bodem:
80 gr pecannoten
4 medjooldadels
(1 el agavesiroop)
Middenlaag;
50 gr kokossanten
1 rijpe banaan
1 tl kaneel
Toplaag:
Gehakte pure chocolade, hoeveelheid naar smaak (Mijn taartjes heb ik er volledig mee bedekt! Nomnom)
– Hak de pecannoten samen met de dadels fijn in de keukenmachine. Het is mooi als het een plakkerige massa wordt. Lukt dit niet, voeg er dan hooguit 1 eetlepel agavesiroop aan toe.
– Smelt intussen de kokossanten rustig in een pannetje op laag vuur. Wanneer dit gesmolten is, haal je het van het vuur en prak de banaan er doorheen.
– Voeg aan het banaan/santenmengsel de kaneel toe. Meng het geheel goed door en laat het iets afkoelen.
– Ik heb wisselende formaten uitsteekringen gebruikt, maar ik adviseer de mini-taartjes niet groter te maken dan een doorsnee van ongeveer 6 cm. Vul een uitsteekring tot één derde met het mengsel voor de bodem. Druk dit goed aan.
– Vul tot twee derde van de ring met de middenlaag van banaan en santen.
– Garneer naar smaak met de gehakte pure chocolade.
– Laat de ring om het taartje zitten, totdat de middenlaag goed is afgekoeld. Ongeveer 3 uurtjes in de koelkast (of op standje turbo in de vriezer! ;))
Geniet van dit enigszins tropische taartje, nu maar hopen dat het weer ook snel wat tropischer wordt =D
banaan kokostaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *