Suiker…

We weten het allemaal: suiker is niet al te best voor je lijf. Maar wie handelt daar ook naar?

Kijk jij hoeveel suiker er in je ontbijtje verwerkt zit?
Let jij op dat je niet teveel frisdrank per dag drinkt?
Kijk jij op de verpakking van die handige pakjes voor de avondmaaltijd?
Als ik om me heen kijk, lijken maar weinig mensen stil te staan bij hun suikerinname.

Zo was ik laatst bij de IKEA. In het restaurant vliegen de gebakjes de tent uit, om nog maar te zwijgen van de gratis hervul service van de frisdrank. Eenmaal je glas betaald, kun je onbeperkt blijven door tappen. En daar wordt stevig gebruik van gemaakt!
Ook beneden bij de food afdeling werd volop gehamsterd: taartjes, chocolade, snoepjes…

Nu ben ik natuurlijk zelf ook geen heilige. Ik ben een koekjesmonster, gek op zoete gebakjes en heel soms drink ik ook wel eens een colaatje, het liefst gemixt met mierzoete Malibu!
Maar ik heb wel wat zaken afgesproken met mijzelf:

– Doordeweeks drink ik alleen thee, water en home-made frisdrank (recept vind je onderaan), géén frisdrank uit de supermarkt!

– Per week heb ik twee keer een uur dat ik ‘los’ mag gaan. (Mocht die behoefte er zijn, dit is echter zelden het geval)

– De rest van de tijd eet ik volgens de paleo-lifestyle.

Uiteraard is het niet mijn bedoeling om mensen de les te lezen, wel om mensen bewust te maken. Ieder maakt zijn eigen keuzes en die respecteer ik, ook al merk ik dat dit andersom niet altijd het geval is.

Voor hen die op hun suikerinname willen letten, zet ik hieronder één van mijn recepten voor home-made frisdrank 🙂

Wat heb je nodig?
Een waterkan gevuld met water
2 schijfjes citroen
2 eetlepels gesneden, gedroogde hibiscus
Koffiefilter of een groot theefilter zakje (verkrijgbaar bij o.a. De Tuinen)

– Leeg de waterkan in een pan en laat het water koken.

– Voeg als het water kookt de citroenschijfjes en de hibiscus toe. Laat het water zachtjes doorkoken tot het water een dieprode kleur heeft.

– Giet het water (eventueel na afkoelen) door de filter terug in de kan.

– Zet de kan in de koelkast en laat het lekker koud worden!

Zelf vind ik het lekker om een half glas te vullen met de drank en dit aan te vullen met spa rood. Drink smakelijk (en suikervrij!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *